Clubul iubitorilor de cultura (2011-03-16)

   Sambãtã, 16.03.2011, Galeria Arta i-a avut ca invitati pe mebrii Clubului Iubitorilor de Culturã din Curtea de Arges pentru a fi lansate douã cãrti:"Sãrutul perlã la sufletul pereche" a lui Sorin Calea si "Privind peste umãr", carte de memorii semnatã de academicianul Gheorghe Pãun.
   Clubul Iubitorilor de Culturã din Curtea de Arges a luat fiintã în decembrie 2005, când a avut loc sedinta de constituire, la Muzeul Municipal Curtea de Arges. Cu acest prilej, principalele institutii culturale ale orasului, Casa de Culturã "George Topârceanu", Episcopia Argesului si Muscelului, Muzeul Municipal, Colegiul National "Vlaicu Voda", Biblioteca Municipalã, au semnat un protocol de constituire.
   Scopul clubului este cunoasterea în comunitate a creatorilor locali, scriitori, artisti plastici, muzicieni, mesteri populari etc., si el este deschis tuturor iubitorilor de culturã din oras si din imprejurimi. Sunt, de asemenea, bineveniti participanti din alte locuri ale tãrii. Clubul nu este un cenaclu, nu valideaza opere sau creatori, ci prezintã concitadinilor opere si creatori. La club nu se face politicã explicitã, iar sloganul sau este "Cu seninãtate".
  Întâlnirile clubului au loc de obicei in a doua zi de miercuri a fiecarei luni, la ora 16.00. În vreme ce ziua si ora sunt fixate dinainte, locul reuniunilor este variabil, el fiind anuntat în ziarul local. Nu se fac in general invitatii directe, vine cine vrea, rãmâne cui îi face plãcere.
  La finalul fiecarui an se intentioneazã editarea unui volum care sã dea seama de activitatea clubului de-a lungul anului respectiv, consinând bio-bibliografii ale protagonistilor intâlnirilor lunare, cronici din presa, fotografii, etc. 

Lansare de carte

In cadrul vernisajului a avut loc lansarea volumului Sărutul perlă la sufletul pereche - Sorin Calea.

vizualizeaza galerie foto

Lansare de carte

   Tot in cadrul vernisajului a fost lansat si volumul Gheorghe Paun - Privind peste umar.

vizualizeaza galerie foto

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.