Subcategorie noua (2024-04-26)

Începând din 26 aprilie 2024, Galeria Arta din Câmpulung Muscel găzduiește expoziția de pictură ,,ICOANE ALE VREMII", vernisajul având loc în aceeași zi la ora 17. Expune Vali Irina Ciobanu, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București, avându-l ca invitat în expoziție pe Gheorghe Olteanu, membru al Asociației de Arte Vizuale ,,I. D. Negulici" din Câmpulung.
 
Prezență constantă si foarte apreciată în galeriile importante, cu multe lucrări în colecții particulare sau de stat, Vali Irina Ciobanu și-a reconfirmat standardul profesional și în 2024.  Ultima sa mare  expoziție personală, cea deschisă la Cercul Militar Național din București, a umplut spațiul generos al Galeriei Artelor cu un remarcabil  evantai de forme, culori și teme. Una dintre tehnicile folosite este „marcă” proprie (re)cunoscută: pictura pe piele, inspirată de o rețetă renascentistă pe care o utilizează mai ales pentru realizarea unor hărți tematice.
,,Printre cei cu adevărat născuți să fie pictori se numără Vali Irina Ciobanu, o artistă încă tânără, în plină forță creatoare, cu o bucurie irepresibilă a creației. S-a născut în 1976 la Oltenița și s-a format cât se poate de neconvențional și în paralel cu orice formă de academism, în ateliere de maeștri, păstrându-și deplina libertate a viziunii și a stilului. Foarte bogata ei activitate artistică e concretizată în peste douăzeci de expoziții personale, cele mai multe în țară, dar și peste granițe, în Dubai sau la Montreal (Canada), în numeroase expoziții de grup  din 2004 și până în prezent. Este, de asemenea, autoare de pictură murală, grafică de carte și grafică publicitară."(Luiza Barcan, critic și istoric de artă)
,,A fi pictor nu este o meserie, este o vocație. Pictezi în atelier, pictezi în mintea ta când mergi pe stradă, pictezi în vis, pictezi când ești la o cafea cu prietenii, pictezi tot timpul." (Vali Irina Ciobanu)
 
Inginer de profesie, cu solidă formație tehnică, Gheorghe Olteanu a căutat să-și împlinească la același standard și pasiunea pentru arta plastică (este și absolvent al Școlii Populare de Artă din București). Una dintre temele preferate este cea a simbolurilor vechi, cu adâncă semnificație spirituală. Modest, echilibrat, dar foarte motivat, a cunoscut o constantă evoluție artistică, încercând și reușind să fie un partener merituos al artiștilor profesioniști în compania cărora a participat la numeroase expoziții de grup, așa cum se întâmplă și acum. De asemenea, a deschis expoziții personale în mai multe galerii din țară și are contribuții meritorii la organizarea unor expoziții colective la Curtea de Argeș, așa cum sunt ,,Salonul de primăvară" și ,,Bienala Orașului Regal".
 
Expoziția, care aduce pe simeze lucrări recente ale celor doi artiști plastici, este deschisă între 26 aprilie și 23 mai, 2024. (Ioan Crăciun, curator al galeriei)
 
Vă așteptăm!

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.