Lansare de carte

Ne face plăcere să vă invităm vineri 28 decembrie 2012, ora 16.00, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, unde va avea loc lansarea volumului Pictorul Negulici (1812-1851), autor Lucia Dracopol Ispir, editie 2012, Editura Ars Docendi, si o expozitie cu reproduceri ale unor lucrări și documente de familie. Evenimentul este dedicat implinirii a 200 de ani de la nasterea lui I.D. Negulici.

 

2012-12-28

lansare carte

Ne face plăcere să vă invităm la o serie de prezentări de carte, prilejuite de centenarul I.L. Caragiale:
 
Prin Bucureștii lui Caragiale, Editura Ars Docendi, autor Dan Roșca
Din joacă și Din joacă în joacă, Editura Prisma, autor Constantin Miu
Proverbe și zicători modificate genetic, Editura Larisa, autor Gheorghe Mitroiu
 
Evenimentul va avea loc sâmbătă 8 decembrie 2012, ora 11.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel.

2012-12-03

Expozitie Rareș KEREKES

Ne face plăcere să vă invităm la vernisajul expoziției de pictură aparținând lui Rareș Kerekes, care va avea loc sâmbătă 10 noiembrie 2012, ora 11.30, la Galeria "Arta" din Câmpulung Muscel. Expoziția se va desfăsura cu sprijinul Editurii Ars Docendi-Universitatea din București, Casei de Cultură "Tudor Mușatescu" Câmpulung Muscel și Asociației Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România.

Tânarul pictor Rareș Kerekes, absolvent al Universității de Arte și Design din Cluj și membru al Asociației Artiștilor din Târgu Mureș, are deja la activ expoziții personale și de grup, atât în țară cât și în străinătate.

Expoziția va fi deschisă în perioada 10 noiembrie-7 decembrie 2012.

2012-11-07

Preotul Ioan Răuțescu

 

 Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 6 octombrie 2012, ora 12.00, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, cu ocazia aniversării a 120 de ani de la nașterea preotului Ioan Răuțescu și a lansării ediției anastatice a volumului Mânăstirea Aninoasa.

 

            Născut în 1892, preotul iconom stavrofor Ioan Răuțescu a fost un vrednic slujitor al altarului și al neamului românesc, istoric și cercetător. A publicat numeroase articole și cercetări cu tematică diversă în reviste laice și religioase. Ca folclorist, a cules mai multe colinde de la locuitorii satelor muscelene, subliniind printre altele faptul că acestea s-au păstrat din generație în generație și că au constituit pentru majoritatea familiilor un exemplu de urmat. A publicat numeroase lucrări de mare importanță, printre care Câmpulung Muscel. Monografie istorică, Dragoslavele, Monografia satului Topoloveni, ultimele două volume fiind premiate de Academia Română.

            În anul 1933, Ioan Răuțescu a finalizat și a publicat monografia Mănăstirea Aninoasa (250 de pagini), mânăstire care se numără printre cele mai vechi așezăminte religioase ale județului Muscel.

 

2012-10-02

Arhitectura Berechet în viziune Berechet

Ne face plăcere să vă invităm vineri 7 septembrie, ora 17.00 la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde are loc vernisajul expoziției de fotografie Arhitectura Berechet în viziune    Berechet. Evenimentul se va desfășura în perioada 7 - 28 septembrie 2012. 
  
 
Dimitrie Ionescu-Berechet (1896, Câmpulung-Muscel-1969, București) este unul dintre cei mai importanți și prolifici arhitecți români din toate timpurile, autor a numeroase lucrări de arhitectură cu caracter bisericesc sau civil, în țară și în străinătate. Arhitect șef al Patriarhiei Române între 1930-1963, el s-a remarcat îndeosebi în domeniul arhitecturii bisericești, fiind proiectantul a peste 100 de biserici noi, dar fiind activ și în domeniul arhitecturii laice, prin proiectarea a numeroase edificii publice și case particulare în Câmpulung (circa 80) și în întreaga țară.

Expoziția foto Arhitectura Berechet în viziune Berechet prezintă o perspectivă personală, proprie familiei arhitectului D. Ionescu-Berechet, asupra creațiilor sale arhitecturale din Câmpulung. Evenimentul se dorește a fi un semnal menit să stârnească interesul câmpulungenilor iubitori de cultură, asupra vieții și activității uneia dintre marile personalități pe care le-a cunoscut urbea de-a lungul vremii. Totodată, el se dorește a fi începutul unui vast proiect de readucere la lumină a operei acestuia, atât din orașul Câmpulung-Muscel, cât și din întreaga țară și de peste hotare.

Autorii acestei expoziții, Åžtefan și Cristina Ionescu-Berechet, soț și soție, formează o echipă deja sudată pe tărâmul fotografiei, mărturie stând expoziția personală Anotimpurile vieții (Sala Amfiteatru, Teatrul Național din București, 14-20 dec 2006) și expoziția de grup Orthodox Christianity on the Internet (ed. a II-a, Centrul Cultural Beocin, Serbia, 10-20 nov 2007). Åžtefan Ionescu-Berechet este doctor în Teologie, asistent al Facultății de Teologie din București, disciplina Artă Creștină, iar Cristina Ionescu-Berechet, absolventă a aceleiași facultăți, secția Conservare-Restaurare, este artist vizual, activă în domeniile picturii, educației plastice, fotografiei și ilustrației de carte pentru copii. 

 

 

2012-08-30

MIHAI ÅžERBĂNESCU

Ne face plăcere să vă invităm miercuri 15 august, ora 13.00 la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde are loc vernisajul expoziției de pictură a artistului plastic Mihai Șerbănescu. Evenimentul este organizat de Editura Ars Docendi-Universitatea din București, Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România, filiala Târgoviște, și Casa de Cultură "Tudor Musatescu" Câmpulung.
 
 Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București, Mihai Șerbănescu a primit numeroase premii și distincții, cu ocazia zecilor de expoziții organizate în țară și în străinătate. În 2003, președintele României i-a acordat Ordinul „Meritul cultural gradul I”. Lucrările sale au fost expuse mult timp în galerii de artă din New York, unde pictorul a și locuit timp de 10 ani.
 
 Expoziția se va desfășura în perioada 15 august-7 septembrie 2012.

2012-08-09
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.