EXPOZITIE TUDOR MEILOIU (2022-05-17)

Galeria Arta din Câmpulung Muscel găzduiește, începând de vineri, 20.05.2022 (vernisaj ora 16), expoziția de pictură si grafică "Dialoguri cromatice", deschisă de artistul plastic TUDOR MEILOIU, membru UAP, Filiala București. 

Invitat in expoziție: Gheorghe OLTEANU, absolvent al Școlii Populare de Artă București, membru al Cenaclului I.D NEGULICI din Câmpulung Muscel.

Absolvent al Institutului de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din București, secția Pictura (1972) si secția de Muzeologie (1982), Tudor Meiloiu este un nume de referință in plastica națională. Începând din 1970, a deschis numeroase expoziții personale și a participat la zeci de expoziții de grup și tabere de creație, în țară și străinătate.
Lucrări ale artistului fac parte din patrimoniul unor instituții de stat si colecții particulare din Europa, America, Australia s.a.

"Tudor Meiloiu este un pictor insolit. 
El beneficiază de un har aparte, acela de a putea face figurativ din nonfigurativ. Făurește pe suprafețele pictate o lume posibilă și atât de frumoasă, încât creează virtuți estetice vecine cu metafizica. O pace luminoasă conferă lucrărilor sale armonia calmă de ordin cromatic, din care se nasc linii și volute, interferări tridimensionale de aluzii vegetale, de desișuri subacvatice și de pânze croite din culorile lumii..."
(Liviu Tudor Samuilă)

Expoziția, deschisă în perioada 20.05-18.06.2022, va fi prezentată de conf.dr. Radu Adrian
 
Partea a doua a evenimentului va fi dedicată unei evocări în memoria Romaniței Ștențel, scriitoare și jurnalistă, apreciat om de radio, autoare, printre altele, a volumului de interviuri și mărturii "Destine pentru eternitate". 
Prezintă Raluca Tudor, director al Editurii Ravex Coms.

Vă așteptăm.

Ioan Crăciun
Curator al Galeriei Arta

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.