Lansare de carte

 

Ne face placere sa va invitam marti 27 decembrie 20011, ora 11, la Galeria Arta din Campulung, unde va avea loc lansarea a doua volume publicate recent la Editura Ars Docendi::
 ION BARBU, autor Dinu Pillat, editie 2011 de Ioan Craciun, text ingrijit de Rodica Pandele
 MUSCELUL. Marturii in timp, autor Adrian Savoiu
 

 

2011-12-22

expozitie de icoane

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 17 decembrie 2011, ora 12.00, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, unde are loc vernisajul expoziţiei Icoană pe glajă. Expune Corina Petculescu.

 
      Absolventă a UNARTE Bucureşti, Facultatea de Arte Decorative, Corina Petculescu devine în 2001 membru U.A.P. - secţia Artă Plastică Religioasă şi Restaurare. Vasta sa activitate artistică se evidenţiază în cadrul numeroaselor expoziţii de grup şi personale la care a participat de-a lungul timpului: în primul rând o îndelungată colaborare cu Muzeului Ţăranului Român şi Muzeul Satului; numeroase expoziţii în ţară dar şi în afară: Italia, Franţa etc. Lucrări personale ale artistei se regăsesc în colecţii particulare din România, Italia, Franţa, Marea Britanie, Germania, Spania, Ungaria, Bulgaria, Japonia, SUA, Mexic etc.
 
       Artista face parte dintre puţinii artişti care recuperează meşteşugul icoanei, întorcându-se cu fidelitate la canonul şi la modelele vechilor şcoli de iconari din Transilvania. Suportul original al icoanei este reconstituit folosind glaja -  sticla manufacturată prin suflare - profile de rame şi tipare vechi, izvoade desenate direct după icoanele originale.
 
      Expoziţia "Icoană pe glajă" va fi deschisă în perioada 17 decembrie 2011 - 13 ianuarie 2012.
 
      La vernisaj vor fi prezentate şi lucrările unui grup de copii de la şcoala din Valea Popii, comuna Mihaieşti (domiciliul actual al Corinei Petculescu), elevii fiind pregătiţi chiar de către artistă.
 

 
 

 

2011-12-09

Traditii populare in lume

Ne face plăcere să vă invităm, sâmbătă 12 noiembrie 2011, ora 11:30, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziţiei Tradiţii populare în lume. Vor fi expuse lucrări premiate în cadrul expoziţiei internaţionale Costumul naţional şi dansul popular din ţara mea, organizată de Muzeul Naţional al Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, în colaborare cu Cercul de pictură Culoare şi vis din Corbeni-Argeş, coordonat de profesor Elena Stoica.
 
Invitate la vernisaj: dr. Filofteia Pally, director al Muzeului Goleşti şi pictoriţa Elena Stoica.

Proiectul, propus de pictoriţa Elena Stoica, în colaborare cu colectivul ştiinţific al Muzeului Goleşti, a constat în organizarea în luna septembrie 2011 a unui concurs internaţional de pictură, la care au participat 625 de copii şi tineri din 11 ţări: Argentina, Bulgaria, Canada, China, Emiratele Arabe Unite, Iran, India, Rusia, România, Turcia, Ucraina.

2011-11-12

Vitrinele toamnei

  In cadrul ultimei editii a Targului International de Carte GAUDEAMUS, Editura Ars Docendi-Universitatea din Bucuresti a lansat volumul Vitrinele toamnei de Tudor Musatescu, editie ingrijita de Bogdan Musatescu si Ioan Craciun. Evenimentul a fost insotit de expozitia Tudor Musatescu.40 de ani de la iesirea din scena si s-a bucurat de participarea domnilor Bogdan Musatescu, Ilinca Tomoroveanu, Traian Stanescu si Gavril Patru, actori la Teatrul National din Bucuresti, Lucia Hossu-Longin si Dan Necsulea, realizatori TVR, precum si a unor actori tineri de la Teatrul Mic si Compania Dell Arte.

     Gandita pentru a fi adusa si la Campulung, dar amanata de mai multe ori din motive obiective, expozitia, intr-o forma mult extinsa, va fi prezenta acum pe simezele Galeriei Arta din Campulung Muscel.

     Realizator: Ioan Craciun, director al Editurii Ars Docendi.
 
     Vernisajul va avea loc vineri 2 septembrie 2011, ora 11, odata cu prezentarea volumului Vitrinele toamnei, reeditare in facsimil a editiei din 1926 , publicata la Tipografia si Libraria Gh. N. Vladescu - Campulung Muscel.
      Invitat special: Bogdan Musatescu, fiul scriitorului, actor la Teatrul National din Bucuresti
      Vor mai fi prezenti: Lucia Hossu-Longin, Dan Necsulea, Gavril Patru
      Expozitia cuprinde reproduceri dupa fotografii, documente, manuscrise, fragmente de jurnal, din arhivele si colectiile domnilor Bogdan Musatescu, Ioan Craciun, Anca Mirea, Dumitru Georgescu, Gheorghe Chita, selectiuni din albumul Campulungul lui Musatescu, autor Ioan Craciun, Ars Docendi 2003, imagini din piesa Titanic Vals (Teatrul Nottara, 2003), caricaturi de Bogdan Petry si desene de Constant Damboianu.

 

2011-09-02

Restituiri. Oameni şi locuri din Muscel

 

Ne face plăcere să vă anunţăm că sâmbătă 15 octombrie 2011, ora 11:30, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, în cadrul ciclului de evenimente Restituiri. Oameni şi locuri din Muscel, va avea loc o întâlnire dedicată marcării a 125 de ani de la naşterea preotului Gheorghe Cotenescu şi a 50 de ani de la moartea preotului Nicolae Mănescu, ambii personalităţi importante în istoria judeţului Muscel şi a României interbelice.

 

Preotul Gheorghe Cotenescu (1886-1965) a fost secretar şi prieten apropiat al lui Nicolae Iorga în perioada 1906-1940. În perioada 1931-1943 a conferenţiar la Universitatea Populară "N. Iorga" de la Vălenii de Munte. A fost preot militar în războiul de reîntregire, deputat (1931-1932) şi membru al conducerii naţionale a Partidului Naţionalist Democrat (1932-1946). A fost profesor la seminariile Câmpulung, Curtea de Argeş şi Cernica, precum şi redactor şi publicist la Liga Culturală. După mulţi ani de trudă a reuşit să termine noua biserică din Stoeneşti, sfinţită de IPS Patriarhul Nicodim la 8 octombrie 1939. După instalarea regimului comunist a fost deţinut politic (1949-1950), fiind arestat, anchetat şi condamnat pentru sprijinul acordat grupării conduse de Gheorghe Arsenescu.

 

Preotul  Nicolae Mănescu (1884-1961) a fost implicat în viaţa politică, activând din 1926 în rândurile Partidului Naţional Ţărănesc. A fost deputat în primul parlament al României Mari şi prefect al judeţului Muscel. Din 1912 şi până în 1958 (când a fost arestat) a fost preot paroh al Bisericii Apa Sărată din Câmpulung. După instalarea regimului comunist, s-a implicat în mişcarea de rezistenţă anticomunistă iniţiată de colonelul Gheorghe Arsenescu, şi mai ales în sprijinul grupului condus de Toma Arnăuţoiu. Ca atare, a fost urmărit de poliţia politică. La 27 iunie 1958, preotul a fost arestat, la vârsta de 74 de ani, şi condamnat la închisoare. Părintele Mănescu nu avea să reziste mult regimului de exterminare prin care a fost purtat, încât la 31 iulie 1961 a decedat în penitenciarul Botoşani.

 

 

2011-10-13

Povestea familiei Arnăuţoiu din Nucşoara

Ne face plăcere să vă anunţăm că sâmbătă 8 octombrie 2011, ora 11:00, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, va avea loc lansarea volumului Povestea familiei Arnăuţoiu din Nucşoara, ediţie de Ioan Crăciun, conţinând relatări şi mărturisiri ale Elenei Ion Arnăuţoiu. Prefaţă şi Tabel cronologic de Ioana Raluca Voicu-Arnăuţoiu.

 

 

2011-10-11
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.