Antoneta Cocos-Andreescu (2019-08-05)

Intro Ne face plăcere să vă invităm  joi 29 august 2019, ora 16.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde are loc vernisajul expoziției de pictură Înapoi în timp. 

Expune Antoneta Cocoș-Andreescu, membră a Cenaclului de Arte Plastice „Constantin Brâncuși” din Craiova și a Cenaclului de Arte Plastice „I. D. Negulici” din Câmpulung. 

Antoneta Cocoș-Andreescu, distinsă cu mai multe premii, are numeroase expoziții personale și participări la expoziții de grup și saloane naționale, lucrările sale fiind prezente în colecții particulare din țară și din străinătate.

 

„(...) Exercițiul îndelung pe două dintre temele fundamentale ale picturii de șevalet - natura statică și peisajul - au condus-o pe artista Antoneta Cocoș-Andreescu la adevărate reușite artistice.  Gândind și regândind mereu structuri compoziționale relativ complexe, artista își clădește cu dezinvoltură construcția cromatică cu permanente alternanțe cald-rece, într-o arhitectură în care linia devine accent, iar tușa de culoare, adesea împăstată, creează ritmuri alerte sugestionând privitorului tumultul său interior. De aici senzația de trăire intensă în fața motivului-subiect, pe care o transmite în compozițiile sale, dar mai ales acea notă de sensibilitate autentică, curată, fără contrafaceri studiate și de spontaneitate a gestului. Este o artistă născută cu darul și harul culorii, care și-a construit cu migală demersul artistic.” 


Florin Rogneanu, director al Muzeului de Artă Craiova, februarie 2011)

Expoziția se va desfășura în perioada 31 august - 27 septembrie 2019.


Evenimentul va fi întregit cu prezentarea ediției a 3-a a volumului Scrisori din Câmpulung. Constantin Noica -  Gheorghe Staicu, ediție de Ioan Crăciun, reeditare prilejuită de împlinirea în 2019 a:

- 110 ani de la nașterea lui Constantin Noica

- 100 de ani de la nașterea lui Alexandru Paleologu

-   25 de ani de la moartea lui Gheorghe Staicu.  Vă așteptăm!

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi

Curator al Galeriei ArtaCategorie

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.