EXPOZITIE AMANDINE BANESCU (2022-02-17)


În perioada 23 martie-15 aprilie 2022, Galeria Arta din Câmpulung Muscel găzduiește un proiect al ilustratoarei Amandine Bănescu.
Expoziția de afișe de eveniment pe care ne-o propune va fi însoțită de o serie de trei ateliere care se adresează liceenilor pasionați de ilustrație.
Amandine are 39 de ani și este de origine franceză, stabilită de 15 ani în România. 
După studii de comunicare în Franța, lucrează 5 ani în publicitate în România, ca art director, devenind ulterior ilustratoare independentă (a lucrat pentru Ordinul Arhitecților din România, Ceau Cinema, BIS Teatru, revista Fabulafia, Editura ART, Institutul Francez, Asociația Enkidu, Domeniul Apold, WWF România, Teatrul Gong Sibiu, Auăleu Teatru ș.a. Puteți descoperi proiectele ei pe: www.behance.net/amandinebanescu). După ce a locuit în București, Sibiu și Timișoara, a hotărât să se stabilească la Câmpulung Muscel împreună cu familia, continuând să ilustreze și să țină ateliere pentru copii și tineri.

„E o bucurie pentru mine să anim ateliere. A surprinde, a provoca, a-i face pe copii conștienți de capacitatea lor de a crea îmi aduc o mare satisfacție. Cât despre creația de afișe, a fost de fiecare dată joaca mea preferată să încerc să surprind esența evenimentului într-un desen care atrage ochiul. Cu atât mai mult cu cât în spatele acestor evenimente am descoperit oameni pasionați, care luptă an de an pentru a oferi comunității proiecte culturale și sociale. Expoziția de la Galeria Arta poate fi privită și ca o plimbare printre aceste inițiative frumoase din România ultimilor 10 ani.” (Amandine Bănescu)

Vernisajul, programat miercuri 23.03.2022, ora 17:30, va include un scurt medalion, realizat de curatorul galeriei, dedicat împlinirii – în 2022 – a 80 de ani de la finalizarea textului și ilustrațiilor volumului Micul Prinț (Le Petit Prince). Autorul, Antoine de Saint-Exupéry, scriitor și jurnalist, aristocrat prin naștere și spirit, a fost în același timp un aviator pasionat și un luptător aprig pentru eliberarea Franței în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În 31 iulie 1944, a decolat din Corsica în ultima sa misiune. 
Pornea el însuși, atunci, în căutarea Micului Prinț. 

„Dacă vine la voi un copil, dacă râde, dacă are păr de aur, dacă nu răspunde când e intrebat, veți ghici desigur cine e. Fiți buni, atunci! Nu mă lăsați să fiu atât de trist: scrieți-mi de îndată ce s-a întors...”
(Antoine de Saint-Exupery)



Vă așteptăm.


Ioan Crăciun,
Curator al Galeriei Arta
 
 

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.