expoziție ACCENTE (2017-11-08)

Ne face plăcere să vă invităm vineri 10 noiembrie 2017, ora 17.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziÈ›iei de artă conceptuală Accente, semnată de Aurelia Sanda ÅŸi Georgiana Poenaru (membre ale Uniunii ArtiÈ™tilor Plastici, filiala Râmnicu Vâlcea).

 

Traiectoriile profesionale ale celor două artiste sunt punctate de expoziÈ›ii personale notabile, de numeroase participări la expoziÈ›ii de grup, naÈ›ionale È™i internaÈ›ionale. 


ExpoziÈ›ia actuală este concepută ca un dialog între doi artiÅŸti, generat de valorificarea plastică a spaÈ›iului care se creează pornind de la o temă dată È™i o idee comună. Accente porneÈ™te de la „zilnic”, cu tot ce înseamnă în viaÈ›a unui om, mergând până la „conceptual”. 


„În «zilnic»-ul acesta arta transpare văzută sau nevăzută de noi; notăm, înregistrăm, observăm, schiţăm, admirăm – un simplu obiect, lucru, colÅ£ –, avem o trăire, simÅ£im, ne inspiră. Este vorba despre a aduce în faÅ£a publicului crâmpeie, accente ale unor trăiri legate de obiecte/materiale ieÅŸite din uz, despre reciclarea ÅŸi transformarea lor, dematerializarea ÅŸi reducerea la estetic, cromatic, aparent fără elemente pitoreÅŸti. E ca atunci când treci pe lângă o hârtie mototolită ÅŸi îi observi frumuseÅ£ea  nuanÅ£a, forma, grafica cutelor, singurătatea.” (Aurelia Sanda, Georgiana Poenaru)


Această expoziÅ£ie este, în fapt, o transpunere a unor căutări ale artistelor pe plan profesional, un experiment conceptual comun, un liant între o lume „zilnică” ÅŸi una plină de semnificaÅ£ii, dar ignorată.

 

 

ExpoziÅ£ia va fi deschisă în perioada 11 noiembrie – 11 decembrie 2017.

 

Vă aşteptăm.

 

Ioan Crăciun

Director al Editurii Ars Docendi

Curator al Galeriei Arta 

video

foto
vizualizeaza galerie foto

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.