Expozitie de fotografie

 Ne face plăcere să vă invităm vineri 25 noiembrie 2016, ora 17.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie montană „Munții Iezer. Natura în imagini.”

 

 

Expoziția cuprinde fotografii realizate în cadrul unuia dintre cele mai mari proiecte de conservare a mediului din Europa, proiect al Fundației Conservation Carpathia.

 

Natura sălbatică dispare în toată lumea într-un ritm alarmant. Mai puțin de 2% din suprafața Europei este încă în starea sa inițială. Cele mai mari păduri sălbatice de pe continent, cu cel mai mare procent de păduri virgine și un număr considerabil de animale sălbatice, se află în Munții Carpați. 

Fundația Conservation Carpathia, ONG românesc, a fost înființat în 2009 având viziunea creării unei mari zone de natură sălbatică protejată în sudul Carpaților românești. Pădurile și pășunile aflate în protecția fundației sunt în strictă conservare, exceptând terenurile unde se desfășoară lucrări de reconstrucție ecologică: reîmpădurire și combatere a eroziunii solului.

Fotografiile surprind atât frumusețea naturii, animale și păsări din zona de proiect, cât și localnici implicați în activitățile de reconstrucție ecologică.

 

Vă invităm să descoperiți în imagini proiectul Fundației Conservation Carpathia, în zona Munților Iezer – Păpușa, Leaota, Piatra Craiului și Făgăras.

 

 

Expoziţia va fi deschisă în perioada 25 noiembrie - 16 decembrie 2016.

 


Vă aşteptăm!

 
Ioan Crăciun,
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

2016-11-23

Expozitie Virgiliu Parghel

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 15 octombrie 2016, ora 11, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură al artistului plastic Virgiliu Parghel. Invitată la vernisaj: Doina Lavric Parghel, interpret de muzică populară tradițională.
Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, secția Pictură (promoția 1979), Virgiliu Parghel a fost asistent la Conservatorul de Muzică  şi Arte Plastice „George Enescu” Iaşi (1990-1993) și lector la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti. Nume de referință în arta plastică contemporană, între 1973 și 2016 a deschis foarte multe expoziții personale în țară și în străinătate, fiind prezent și în cadrul celor mai importante expoziții colective și tabere de creație. Are un număr mare de lucrări în colecții private și ale unor instituții.
Doina Lavric Parghel este una dintre cele mai apreciate și mai speciale interprete, însoțindu-se de voce și cobză. Între 2005 și 2010 a cântat alături de Grigore Leșe în spectacolele acestuia, în săli de teatru, filarmonici, catedrale, biserici, pe scene din țară ori din străinătate.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 15 octombrie - 11 noiembrie 2016.
 

2016-11-14

Şcoala din Galerie

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 17 septembrie 2016, ora 11.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde are loc vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică a elevilor Şcolii din Galerie, coordonaţi de profesorul şi artistul plastic Gheorghe Paulian


Expoziţia va fi deschisă în perioada 17 septembrie - 6 octombrie 2016.

 

2016-09-13

Alexandru DONICI

 Ne face plăcere să vă invităm sambata 20.08. 2016, ora 11 , la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură Alexandru Donici (1912-1970). Restitutio

 

 

 Expoziția conține lucrări ale artistului plastic aflate în prezent în proprietatea nepotului său Pavy Beloiu (inițiator al acestui eveniment), a unor instituții publice sau persoane fizice.

 

Alexandru Donici s-a născut la București în 1912 (tatăl era vasluian, iar mama  rucăreancă). Familia se stabilește definitiv la Câmpulung în 1948. Începând din 1959 (anul înființării Școlii Populare de Artă din Câmpulung) și până în 1962, predă aici desenul. În 1966 școala își redeschide cursurile cu profesori de marcă (prof. acad. George Oprescu, prof. dr. Flaminiu Mârțu, prof. Eugen Pohonțu etc.).

La inițiativa sa, în 1970, ia ființă la Câmpulung Cenaclul „Ion D. Negulici”, al cărui prim președinte este Donici.

Artistul se stinge din viață în 1970 la Câmpulung. O parte dintre lucrările sale se află la Muzeul Municipal și la Casa de Cultură „Tudor Mușatescu” din Câmpulug, iar altele în colecții particulare.

 

Vernisajul va cuprinde și prezentarea albumului Alexandru Donici, autor Pavy Beloiu, album tehnoredactat de artistul plastic Gheorghe Paulian.


 Expoziția va fi deschisă în perioada 20.august- 15 septembrie 2016.

2016-08-18

Zilele Câmpulungului

Ne face plăcere să vă invităm la evenimentele organizate de Editura Ars Docendi-Universitatea din București la Galeria Arta  în cadrul Zilelor Municipiului Câmpulung (20-24 iulie 2016):

        

Vineri 22 iulie 2016

ora 16.15:  Vernisajul expoziţiei de caricatură – Bogdan Petry.

 

Bogdan Petry, grafican la Cațavencii, este unul dintre cei mai apreciați artiști plastici români, specializat în caricatura de portret, utilizând cele mai performante tehnici digitale actuale.
În expoziție vor fi prezente lucrări noi, majoritatea premiate în cadrul unor concursuri internaționale (lucrările pot fi achiziționate de la Galeria Arta).

Expoziția va fi deschisă în perioada 22 iulie-19 august 2016.
În fiecare joi, între orele 16.00-18.00, autorul va organiza un workshop și va executa la comandă portrete-caricaturi.

 

ora 17.30: Lansare de carte:

·         Semantica simbolului în poezia lui Ion Barbu, de Steliana Deaconu, Editura Ars Docendi, Bucureşti, 2016.

·         Parodii originale, de George Topîrceanu, reeditare a primei ediții (1916), Editura Ars Docendi, Bucureşti, 2016.

·         Depănând amintiri… cu Mihai Tican Rumano, de Ion D. Amzică, Editura Ars Docendi, Bucureşti, 2016.

 

Primele două volume au fost lansate și în cadrul Târgurilor Internaționale de Carte Gaudeamus 2015 și Bookfest 2016, iar cel de-al treilea, apărut recent, va fi prezentat cu această ocazie.

Editura marchează astfel și în cadrul Zilelor Municipiului Câmpulung date reprezentative referitoare la trei importanți scriitori și oameni de cultură români legați prin origine și apartenență afectivă de spațiul muscelean: Ion Barbu, George Topîrceanu și Mihai Tican Rumano.

 

 

Vă așteptăm!

 
Ioan Crăciun, 

 

Director al Editurii Ars Docendi-Universitatea din București
Curator al Galeriei Arta

2016-07-18

Expozitie sculptura

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 25 iunie 2016, ora 12 30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziţiei de sculptură și pictură, deschisă de artiștii plastici Liviu Brezeanu și Grigore Stan.  

Absolvent al Institutului de Arte Plastice din București, Secția Sculptură, promoția 1984, clasa prof. Geta Caragiu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din 1995, Liviu Brezeanu a lucrat cu precădere în lemn, dar și în marmură sau piatră, mai ales forme stilizate, având figura umană drept reper central. De-a lungul timpului a avut numeroase participări la expoziții de grup, personale și tabere de sculptură.

Grigore Stan, membru al Uniunii Artiștilor Plastici, filiala București, este absolvent al Școlii Populare de Artă din Târgoviște, specialitatea pictură, clasa prof. Tiberiu Cercel. A participat la numeroase expoziții personale și de grup în mai multe orașe din țară: București, Brașov, Sinaia, Câmpulung Muscel, Ploiești etc.

Expoziţia va fi deschisă în perioada  25 iunie - 20 iulie 2016.

2016-06-21
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.