TATIANA IONIȚĂ (2021-07-28)

Galeria Arta din Câmpulung Muscel găzduieÈ™te, începând de sâmbătă 31.07.2021ora 11.30, expoziÈ›ia Descoperirea unei vocaÈ›ii. Studiul, recomandată È™i organizată de artiÈ™tii plastici Corina È™i DragoÈ™ Petculescu.

Majoritatea lucrărilor din expoziÈ›ie aparÈ›in Tatianei Ioniță, al cărei efort plastic creator a generat iniÈ›iativa Corinei Petculescu de a propune È™i „a da nume” acestui eveniment.

Tatiana Ioniță s-a născut pe 2 septembrie 1949, la BucureÈ™ti, unde locuiÈ™te până în 2002, când se mută la Valea Popii (comuna MihăieÈ™ti). Atunci se declanÈ™ează È™i pasiunea dumneaei pentru desenul artistic, având un background serios în desenul cartografic. Din 2006, lucrează constant în creion È™i acuarelă, iar din 2015 în ulei. Tatiana Ioniță reprezintă cazul rar al creatorului care a debutat autodidact, dar care È›ine să se perfecÈ›ioneze sub supravegherea unor profesioniÈ™ti. Este de remarcat preocuparea sa pentru studiu, domeniile preferate fiind grafica È™i pictura, având nenumărate studii după maeÈ™tri.
            Demersul său artistic poate fi caracterizat prin talent, (auto)cunoaÈ™tere, perseverență, asumarea È™i convertirea suferinÈ›ei în linie È™i culoare.
             În expoziÈ›ie, lucrările sale sunt încadrate elegant È™i profesionist de cele ale soÈ›ilor Corina È™i DragoÈ™ Petculescu.

Corina Petculescu este membră a Uniunii ArtiÈ™tilor Plastici din România.
Artista este absolventă a Universității Naționale de Arte, secția Artă monumentală, clasa prof. Ion Grigore, promoția 1998.
Din 1996 È™i până în prezent a participat la cele mai importante expoziÈ›ii de artă religioasă, conservare È™i restaurare, cu precădere la cele dedicate icoanei pe sticlă, domeniu în care s-a consacrat naÈ›ional È™i internaÈ›ional.
A fost È™i este o prezență constantă la evenimentele organizate de Muzeul NaÈ›ional al Țăranului Român, începuturile colaborării cu prestigioasa instituÈ›ie fiindu-i marcate de sprijinul regretaÈ›ilor Horia Bernea È™i Irina Nicolau.

DragoÈ™ Petculescu este sculptor profesionist, fost asistent universitar la Universitatea  NaÈ›ională de Arte BucureÈ™ti, bursier „Atelier Theodor Aman”, restaurator È™i colecÈ›ionar.

În expoziÈ›ie, deschisă în perioada iulie-august 2021, sunt prezente lucrări realizate în tehnicile: desen în creion È™i peniță, acuarelă È™i ulei.

 

Vă așteptăm.
Ioan Crăciun,
Curator al Galeriei Arta

video

Introducere stire


Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.