Gheorghe Paulian (2021-03-25)

Galeria Arta din Câmpulung Muscel găzduieÈ™te, începând de vineri 26.03.2021, ediÈ›ia a X-a a expoziÈ›iei tradiÈ›ionale de pictură È™i grafică a „Școlii din Galerie”, coordonată de regretatul profesor George Paulian, nume asociat definitiv istoriei artei plastice muscelene.

 

George Paulian s-a născut în BucureÅŸti la 30 aprilie 1936. A urmat Școala Primară „Oprea Iorgulescu” È™i Åžcoala Normală „Carol I” din Câmpulung ÅŸi cursurile a trei ÅŸcoli de artă din PiteÅŸti: pictură (trei ani), regie teatru (doi ani), cinematografie (doi ani).

A făcut parte din grupul de iniÈ›iatori ai miÅŸcării plastice de amatori din Câmpulung È™i a fost aproape de fondatorii Cenaclului de Arte „I.D. Negulici” din localitate. A participat la toate taberele de creaÅ£ie ÅŸi la expoziÅ£iile organizate de Centrul de CreaÅ£ie Artistică ArgeÅŸ ÅŸi de Cenaclu, între 1970 ÅŸi 1990, la care a obÅ£inut numeroase premii.

După 1990 a lucrat în BucureÅŸti, unde a colaborat cu mai multe edituri È™i reviste de specialitate (printre care Mari Pictori), ca redactor, ilustrator sau machetator.

Reîntors în Câmpulung în 2006, a continuat să colaboreze la editarea unor lucrări de artă plastică, fiind în acelaÈ™i timp un participant activ la viaÈ›a Cenaclului „I.D. Negulici”.

În paralel, a înfiinÈ›at, după o concepÈ›ie proprie, o È™coală de pictură la care a predat până la plecarea dincolo, cunoscută mai ales prin denumirea „Școala din Galerie” (am numit-o astfel pentru că, în perioada rece a anului, cursurile s-au desfășurat, parÈ›ial, în galerie).

Încă de acum un an, È™i-a dorit È™i a încercat să organizeze a X-a ediÈ›ie a expoziÈ›iei elevilor È™colii, dar boala È™i suferinÈ›a l-au determinat să o tot amâne. Până când „timpul nu a mai avut răbdare”.

S-a stins pe data de 15 februarie 2021.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

ExpoziÈ›ia actuală, propusă de Galeria Arta È™i alcătuită de Cenaclul „I.D. Negulici”, gândită È™i ca o pioasă pomenire, reprezintă o încercare a noastră de a-i îndeplini una dintre ultimele dorinÈ›e. Aceasta aduce pe simeze câteva lucrări personale ale lui George Paulian, puse la dispoziÈ›ie de familie, precum È™i creaÈ›ii ale foÈ™tilor săi elevi, selectate mai ales din ultima perioadă de activitate. 

                ExpoziÈ›ia va fi deschisă în perioada martie-aprilie 2021 È™i va putea fi vizitată cu respectarea restricÈ›iilor È™i reglementărilor legale pentru spaÈ›ii închise specifice perioadei de pandemie, aplicate È™i afiÈ™ate în clădirea care găzduieÈ™te È™i galeria.
 

 

Vă așteptăm.

 

Galeria Arta È™i Cenaclul „I.D. Negulici”

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.