expozitie fotografie (2017-06-17)

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă, 24 iunie 2017ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziÅ£iei       de fotografii de arhivă ÅŸi documente Colegiul NaÅ£ional Pedagogic Carol I Câmpulung-Muscel – 150 de ani

Realizatorii expoziÅ£iei sunt prof. Adrian Săvoiu ÅŸi prof. George Radu. 

Prelucrarea imaginilor ÅŸi tipărirea reproducerilor au fost realizate la Editura Ars Docendi – Universitatea din BucureÅŸti.


ÎnfiinÈ›ată la BucureÈ™ti în anul 1867 prin decretul domnitorului Carol, Școala Normală Carol I a fost cea dintâi instituÈ›ie de învățământ din Muntenia specializată în pregătirea învățătorilor. Încă din primii ani de funcÈ›ionare, È™coala a avut ca profesori nume mari ale vieÈ›ii academice, È™tiinÈ›ifice È™i didactice româneÈ™ti. Mutată în 1896 la Câmpulung-Muscel într-o clădire monumentală, Școala Normală Carol I a continuat să fie o instituÈ›ie de elită prin marii profesori È™i absolvenÈ›ii pe care i-a format. Numindu-se din 1996 Colegiul NaÈ›ional Pedagogic Carol I, È™coala-fanion a începuturilor învățământului pedagogic românesc a îmbrăcat în ultimii ani o haină nouă, în urma unui amplu program de reabilitare a sediului. AÈ™a cum arată astăzi, colegiul este nu numai una dintre cele mai frumoase È™coli din È›ară, ci È™i un monument istoric, un adevărat muzeu.


ExpoziÈ›ia îÈ™i propune să prezinte prin fotografii de arhivă È™i documente existenÈ›a de 150 de ani a acestei instituÈ›ii cu deschidere naÈ›ională È™i internaÈ›ională.


ExpoziÅ£ia va fi deschisă în perioada 24 iunie – 20 iulie 2017.


Vă aşteptăm.

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

FOTO
vizualizeaza galerie foto

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.