Expozitie MAHRAME (2014-12-19)

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 20.12.2014, ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel unde va avea loc vernisajul expoziției MAHRAME: PORTRETE ÅžI NUME: Martiri ai regimului comunist (Instalație textilă. Expoziție comemorativă cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la Revoluția din 1989). Expune Irina Hasnaș-Hubbard, artist textil, consultant în design de expoziții, formator, educator de muzeu, art instructor (Master of Fine Arts-Museum Studies, Philadelphia), doctor în muzeografie/istorie.

Lucrările au fost concepute pentru Anul Martiriului 2014. Expoziția MAHRAME: PORTRETE ÅžI NUME: Martiri ai regimului communist este organizată sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și face parte din seria de evenimente dedicate împlinirii celor 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989.
Vernisajul este însoțit de prezentarea volumului Povestea familiei Arnăuțoiu din Nucșoara. Relatări de Elena Ion Arnăuțoiu, ediție de Ioan Crăciun, Editura Ars Docendi, 2014.
În cursul itinerării expoziției, mahramele au fost expuse în holul central al penitenciarului Râmnicu Sărat, iar apoi în Turnul Temniței din cetatea Făgărașului, unde este găzduit Muzeul Țării Făgărașului.
Numele expoziției trimite la Mahrama Veronicăi. În interpretarea autoarei, ,,mahramele sunt pânze țesute în casă, pe ele fiind imprimate portretele unor membri ai grupurilor de rezistență anticomunistă fotografiați în timpul detenției. Fiecare mahramă, diferită și unică, poartă figura unei persoane reale, cu destinul ei din România anilor`50".

Celor aproximativ 40 de mahrame itinerate până acum, în expoziția actuală li se va alătura una nouă. Aceasta va conține nume ale tinerilor de 22 de ani înmormântați în Cimitirul Eroilor Revoluției din București.

Vă așteptăm!

 Ioan Crăciun

Director al Editurii Ars Docendi

Curator al Galeriei Arta

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.