Galeria cu afișe 2021 (2021-12-10)

Ne face plăcere să vă invităm la Galeria Arta din Campulung Muscel care găzduieste, începând din data de 10.12.2021, expoziția Galeria cu afișe. Anii tinereții. 2008-2011. Este a doua retrospectivă, cuprinzând o selecție de afișe* din perioada specificată, prima, deschisă în 2020, acoperind anii începutului, 2004-2007.

Privind în urmă prin intermediul afișelor, ne (re) întalnim cu vechi prieteni și colaboratori: artiști plastici, oameni de cultură, scriitori, artiști fotografi, creatori în arta tradițională românească s.a.  Gheorghe Păun, Bogdan Petry, Raluca Voicu-Arnauțoiu, Lucia Hossu-Longin, Bogdan Mușatescu, Ruxandra Garofeanu, Șerban Marinescu, Cornel Ionescu, Radu Adrian,Grigore Popescu-Muscel, Adrian Săvoiu, Gheorghe Dican, Tudor Neiloiu, personalități cu recunoaștere și anvergură națională și internațională, sunt doar câțiva dintre cei peste 60 de creatori din cultură și arte care au desfășurat/susținut/sprijinit evenimente în spatiul Galeriei Arta în această perioadă. Pe langă expoziții traditionale, de pictură, sculptură, grafică, fotografie artistică, au fost deschise și expoziții de instalație, fotojurnalism, fotografie veche/document/etnografică. Lansărilor de carte li s-au alăturat conferinte, recitaluri muzicale sau teatrale, evocări (Tudor Mușarescu, Dimitrie Ionescu-Berechet, Ion Barbu) s.a.

Actuala manifestare ne întărește convingerea că etapa 2008-2011 poate fi caracterizată ca fiind cea de tinerețe a galeriei, de consolidare a unei memorii și a unei istorii a acesteia, contribuind la bunul ei renume actual.

Expoziția va fi deschisă în perioada decembrie 2021-ianuarie 2022 și va putea fi vizitată cu respectarea legislației și a restricțiilor impuse de situația epidemică actuală.

 

Vă așteptăm.

Ioan Crăciun,

Curator al Galeriei Arta

 

*Afișele tuturor evenimentelor desfășurate între 2008 și 2021 se află în expoziție, într-o mapă de prezentare, fiind la îndemâna doritorilor.

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.