expozitie fotografie

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă, 24 iunie 2017ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziÅ£iei       de fotografii de arhivă ÅŸi documente Colegiul NaÅ£ional Pedagogic Carol I Câmpulung-Muscel – 150 de ani

Realizatorii expoziÅ£iei sunt prof. Adrian Săvoiu ÅŸi prof. George Radu. 

Prelucrarea imaginilor ÅŸi tipărirea reproducerilor au fost realizate la Editura Ars Docendi – Universitatea din BucureÅŸti.


ÎnfiinÈ›ată la BucureÈ™ti în anul 1867 prin decretul domnitorului Carol, Școala Normală Carol I a fost cea dintâi instituÈ›ie de învățământ din Muntenia specializată în pregătirea învățătorilor. Încă din primii ani de funcÈ›ionare, È™coala a avut ca profesori nume mari ale vieÈ›ii academice, È™tiinÈ›ifice È™i didactice româneÈ™ti. Mutată în 1896 la Câmpulung-Muscel într-o clădire monumentală, Școala Normală Carol I a continuat să fie o instituÈ›ie de elită prin marii profesori È™i absolvenÈ›ii pe care i-a format. Numindu-se din 1996 Colegiul NaÈ›ional Pedagogic Carol I, È™coala-fanion a începuturilor învățământului pedagogic românesc a îmbrăcat în ultimii ani o haină nouă, în urma unui amplu program de reabilitare a sediului. AÈ™a cum arată astăzi, colegiul este nu numai una dintre cele mai frumoase È™coli din È›ară, ci È™i un monument istoric, un adevărat muzeu.


ExpoziÈ›ia îÈ™i propune să prezinte prin fotografii de arhivă È™i documente existenÈ›a de 150 de ani a acestei instituÈ›ii cu deschidere naÈ›ională È™i internaÈ›ională.


ExpoziÅ£ia va fi deschisă în perioada 24 iunie – 20 iulie 2017.


Vă aşteptăm.

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

2017-06-17

lansare albume Radu Adrian și Eugenia Enescu

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 6 mai 2017ora 12:00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc lansarea volumelor de artă Sculptorul Radu Adrian. Album retrospectiv È™i Eugenia Enescu. Album retrospectiv, autor Radu Adrian.


Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din BucureÈ™ti, secÈ›ia Sculptură (promoÈ›ia 1971), Radu Adrian este membru al Uniunii ArtiÈ™tilor Plastici din România, filiala BucureÈ™ti. A participat la cele mai importante simpozioane de sculptură È™i a susÈ›inut numeroase expoziÈ›ii personale. A fost iniÈ›iatorul È™i organizatorul Simpozionului NaÈ›ional de Pictură Voina-Câmpulung (în perioada 2000-2010) È™i al Simpozionului NaÈ›ional de Sculptură din localitatea MiroÈ™i, ArgeÈ™ (în perioada 2003-2011). Are 26 de sculpturi monumentale amplasate în spaÈ›ii publice, în opt localități din È›ară. Lucrează în piatră, lemn sau bronz, sculptură de interior sau de exterior. Semnează È™i grafică, pictură în ulei, acuarelă, pastel, mozaic, frescă, vitraliu.


Membră a Uniunii ArtiÈ™tilor Plastici din România, filiala BucureÈ™ti, Eugenia Enescu este absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din BucureÈ™ti, Facultatea de Arte Decorative, secÈ›ia Ceramică-Sticlă (promoÈ›ia 1971). A participat la majoritatea saloanelor oficiale dedicate „artelor focului” È™i la importante expoziÈ›ii de artă românească de peste hotare. A deschis numeroase expoziÈ›ii personale È™i a fost distinsă, în anul 2003, cu Premiul Artele Focului. 

„Justificată de serioasa pregătire profesională, testează o mulÈ›ime din posibilitățile de expresie, oferite de trei din formele plastice de bază: desenul grafic, pictura È™i tridimensionalul lutului ars sau al sticlei modelate prin topire.” (Radu Adrian)


Lansarea de la Galeria Arta se înscrie într-o serie de evenimente pe care Editura Ars Docendi le organizează în cursul anului 2017 È™i care marchează împlinirea a 60 de ani de la moartea lui Constantin BrâncuÈ™i È™i a 30 de ani de la moartea lui Constantin Noica.


2017-05-26

EXPOZITIE DE SCULPTURA SI PICTURA

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 20 mai 2017ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziÅ£iei de sculptură È™i pictură, deschisă de artiÈ™tii plastici Liviu Brezeanu, Grigore Stan È™i Dumitru Piceava.  

Absolvent al Institutului de Arte Plastice din BucureÈ™ti, SecÈ›ia Sculptură, promoÈ›ia 1984, clasa prof. Geta Caragiu, membru al Uniunii ArtiÈ™tilor Plastici din 1995, Liviu Brezeanu a lucrat cu precădere în lemn, dar È™i în marmură sau piatră, mai ales forme stilizate, având figura umană drept reper central. De-a lungul timpului a avut numeroase participări la expoziÈ›ii de grup, personale È™i tabere de sculptură.

Grigore Stanmembru al Uniunii ArtiÈ™tilor Plastici, filiala BucureÈ™ti, este absolvent al Școlii Populare de Artă din TârgoviÈ™te, specializarea Pictură, clasa prof. Tiberiu Cercel. A participat la numeroase expoziÈ›ii personale È™i de grup în mai multe oraÈ™e din È›ară: BucureÈ™ti, BraÈ™ov, Sinaia, Câmpulung Muscel, PloieÈ™ti etc.

Dumitru Piceava, de profesie medic stomatolog (cadru universitar), a absolvit în 1981 Școala de Arte BucureÈ™ti, secÈ›ia Sculptură. Lucrează în gips, lemn, marmură, piatră, bronz etc. Multe dintre sculpturile sale au teme din tradiÈ›ia È™i simbolica armânească.  
A fost premiat în cadrul mai multor concursuri naÈ›ionale de sculptură. Are contribuÈ›ii importante È™i în domeniul cultural, fiind unul dintre fondatorii Societății Culturale Aromâne. Dumitru Piceava este pionier al rebusului armânesc. Din anul 1966 editează revista Bana Armânească. Este traducător în aromână al Noului Testament È™i al unor volume de poezii È™i cărÈ›i de rugăciuni.

ExpoziÅ£ia va fi deschisă în perioada 20 mai - 23 iunie 2017.

Vă aşteptăm.

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

2017-05-17

Expozitie AUTOGRAFE

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 25 martie 2017ora 12:00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziÅ£iei de pictură AUTOGRAFE.

Sunt expuse lucrări ale membrilor Cenaclului de Artă Plastică „Ion D. Negulici” din Câmpulung Muscel. 
Vernisajul conferă și cadrul lansării albumului cu același nume, al patrulea din seria de lucrări de acest fel ale cenaclului.

ExpoziÈ›ia va fi deschisă în perioada 25 martie - 20 aprilie 2017

Vă așteptăm.

2017-03-23

Expozitie Alexandru Pahonțu

Ne face plăcere să vă invităm duminică 5 martie 2017ora 13:00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziÅ£iei de pictură „DINCOLO DE UMBRE”. Expune Alexandru David PAHONÈšU.


Lucrările sunt rezultatul preocupărilor autorului în domeniul artelor plastice, concretizate în pofida handicapului său major de vedere.  

ExpoziÈ›ia a fost propusă È™i susÈ›inută de artistul plastic È™i scenograful Bob NICOLESCU

O parte dintre lucrările expuse sunt însoÈ›ite de gânduri sau strofe din poeziile autorului, selectate È™i tipărite într-o formă specială la Editura Ars Docendi. 

 

InvitaÈ›i la vernisaj: actorul Dorel VIȘANregizorul È˜erban MARINESCU, flautistul Ion Bogdan ȘTEFÄ‚NESCU, jurnalistul Bogdan FICEAC


Absolvent al Facultății de Teologie (secÈ›ia Pastorală) din cadrul Universității din PiteÈ™ti (2002), Alexandru PahonÈ›u este în prezent preot la Parohia LereÈ™tii de Jos, fiind È™i preÈ™edinte al AsociaÈ›iei LereÈ™ti-Muscel. Se manifestă È™i în alte domenii artistice: muzică (a înfiinÈ›at corul de copii Vocea CredinÈ›ei), literatură (are în pregătire un volum de poezii la Editura Ars Docendi) È™.a

 

 

ExpoziÅ£ia va fi deschisă în perioada 5 - 23 martie 2017.

 

Vă aşteptăm.

 

Ioan Crăciun

Director al Editurii Ars Docendi

Curator al Galeriei Arta

 

2017-03-02

Expozitie Mara Diaconu

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 4 februarie 2017, ora 11:30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziÅ£iei de pictură ÅŸi grafică „SIMFONIE” a artistei plastice Mara Diaconu. 

 

 

 

Membră a Uniunii ArtiÅŸtilor Plastici din România, secÅ£ia grafică, absolventă a Facultăţii de Arte Plastice a Universităţii Al.I.Cuza” din IaÅŸi ÅŸi a Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu” din BucureÅŸti, Mara Diaconu este un nume de referinţă în arta plastică românească contemporană. Între anii 1990 ÅŸi 2010 a fost profesor de grafică la Liceul de Arte Dinu Lipatti” din PiteÅŸti. De-a lungul timpului, a deschis numeroase expoziÅ£ii în Å£ară ÅŸi în străinătate, având multe lucrări în patrimoniul unor instituÅ£ii de cultură ÅŸi în colecÅ£ii private.

 

 

 

ExpoziÅ£ia va fi deschisă în perioada 4 februarie - 4 martie 2017.

 

 

 

Vă aşteptăm!

 

 

 

Ioan Crăciun

 

Director al Editurii Ars Docendi

 

Curator al Galeriei Arta

2017-02-01
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.