expozitie fotografie

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă, 24 iunie 2017ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției       de fotografii de arhivă și documente Colegiul Național Pedagogic Carol I Câmpulung-Muscel – 150 de ani

Realizatorii expoziției sunt prof. Adrian Săvoiu și prof. George Radu. 

Prelucrarea imaginilor și tipărirea reproducerilor au fost realizate la Editura Ars Docendi – Universitatea din București.


Înființată la București în anul 1867 prin decretul domnitorului Carol, Școala Normală Carol I a fost cea dintâi instituție de învățământ din Muntenia specializată în pregătirea învățătorilor. Încă din primii ani de funcționare, școala a avut ca profesori nume mari ale vieții academice, științifice și didactice românești. Mutată în 1896 la Câmpulung-Muscel într-o clădire monumentală, Școala Normală Carol I a continuat să fie o instituție de elită prin marii profesori și absolvenții pe care i-a format. Numindu-se din 1996 Colegiul Național Pedagogic Carol I, școala-fanion a începuturilor învățământului pedagogic românesc a îmbrăcat în ultimii ani o haină nouă, în urma unui amplu program de reabilitare a sediului. Așa cum arată astăzi, colegiul este nu numai una dintre cele mai frumoase școli din țară, ci și un monument istoric, un adevărat muzeu.


Expoziția își propune să prezinte prin fotografii de arhivă și documente existența de 150 de ani a acestei instituții cu deschidere națională și internațională.


Expoziția va fi deschisă în perioada 24 iunie – 20 iulie 2017.


Vă așteptăm.

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

2017-06-17

lansare albume Radu Adrian și Eugenia Enescu

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 6 mai 2017ora 12:00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc lansarea volumelor de artă Sculptorul Radu Adrian. Album retrospectiv și Eugenia Enescu. Album retrospectiv, autor Radu Adrian.


Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, secția Sculptură (promoția 1971), Radu Adrian este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București. A participat la cele mai importante simpozioane de sculptură și a susținut numeroase expoziții personale. A fost inițiatorul și organizatorul Simpozionului Național de Pictură Voina-Câmpulung (în perioada 2000-2010) și al Simpozionului Național de Sculptură din localitatea Miroși, Argeș (în perioada 2003-2011). Are 26 de sculpturi monumentale amplasate în spații publice, în opt localități din țară. Lucrează în piatră, lemn sau bronz, sculptură de interior sau de exterior. Semnează și grafică, pictură în ulei, acuarelă, pastel, mozaic, frescă, vitraliu.


Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București, Eugenia Enescu este absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, Facultatea de Arte Decorative, secția Ceramică-Sticlă (promoția 1971). A participat la majoritatea saloanelor oficiale dedicate „artelor focului” și la importante expoziții de artă românească de peste hotare. A deschis numeroase expoziții personale și a fost distinsă, în anul 2003, cu Premiul Artele Focului. 

„Justificată de serioasa pregătire profesională, testează o mulțime din posibilitățile de expresie, oferite de trei din formele plastice de bază: desenul grafic, pictura și tridimensionalul lutului ars sau al sticlei modelate prin topire.” (Radu Adrian)


Lansarea de la Galeria Arta se înscrie într-o serie de evenimente pe care Editura Ars Docendi le organizează în cursul anului 2017 și care marchează împlinirea a 60 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuși și a 30 de ani de la moartea lui Constantin Noica.


2017-05-26

EXPOZITIE DE SCULPTURA SI PICTURA

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 20 mai 2017ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de sculptură și pictură, deschisă de artiștii plastici Liviu Brezeanu, Grigore Stan și Dumitru Piceava.  

Absolvent al Institutului de Arte Plastice din București, Secția Sculptură, promoția 1984, clasa prof. Geta Caragiu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din 1995, Liviu Brezeanu a lucrat cu precădere în lemn, dar și în marmură sau piatră, mai ales forme stilizate, având figura umană drept reper central. De-a lungul timpului a avut numeroase participări la expoziții de grup, personale și tabere de sculptură.

Grigore Stanmembru al Uniunii Artiștilor Plastici, filiala București, este absolvent al Școlii Populare de Artă din Târgoviște, specializarea Pictură, clasa prof. Tiberiu Cercel. A participat la numeroase expoziții personale și de grup în mai multe orașe din țară: București, Brașov, Sinaia, Câmpulung Muscel, Ploiești etc.

Dumitru Piceava, de profesie medic stomatolog (cadru universitar), a absolvit în 1981 Școala de Arte București, secția Sculptură. Lucrează în gips, lemn, marmură, piatră, bronz etc. Multe dintre sculpturile sale au teme din tradiția și simbolica armânească.  
A fost premiat în cadrul mai multor concursuri naționale de sculptură. Are contribuții importante și în domeniul cultural, fiind unul dintre fondatorii Societății Culturale Aromâne. Dumitru Piceava este pionier al rebusului armânesc. Din anul 1966 editează revista Bana Armânească. Este traducător în aromână al Noului Testament și al unor volume de poezii și cărți de rugăciuni.

Expoziția va fi deschisă în perioada 20 mai - 23 iunie 2017.

Vă așteptăm.

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

2017-05-17

Expozitie AUTOGRAFE

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 25 martie 2017ora 12:00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de pictură AUTOGRAFE.

Sunt expuse lucrări ale membrilor Cenaclului de Artă Plastică „Ion D. Negulici” din Câmpulung Muscel. 
Vernisajul conferă și cadrul lansării albumului cu același nume, al patrulea din seria de lucrări de acest fel ale cenaclului.

Expoziția va fi deschisă în perioada 25 martie - 20 aprilie 2017

Vă așteptăm.

2017-03-23

Expozitie Alexandru Pahonțu

Ne face plăcere să vă invităm duminică 5 martie 2017ora 13:00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de pictură „DINCOLO DE UMBRE”. Expune Alexandru David PAHONȚU.


Lucrările sunt rezultatul preocupărilor autorului în domeniul artelor plastice, concretizate în pofida handicapului său major de vedere.  

Expoziția a fost propusă și susținută de artistul plastic și scenograful Bob NICOLESCU

O parte dintre lucrările expuse sunt însoțite de gânduri sau strofe din poeziile autorului, selectate și tipărite într-o formă specială la Editura Ars Docendi. 

 

Invitați la vernisaj: actorul Dorel VIȘANregizorul Șerban MARINESCU, flautistul Ion Bogdan ȘTEFĂNESCU, jurnalistul Bogdan FICEAC


Absolvent al Facultății de Teologie (secția Pastorală) din cadrul Universității din Pitești (2002), Alexandru Pahonțu este în prezent preot la Parohia Lereștii de Jos, fiind și președinte al Asociației Lerești-Muscel. Se manifestă și în alte domenii artistice: muzică (a înființat corul de copii Vocea Credinței), literatură (are în pregătire un volum de poezii la Editura Ars Docendi) ș.a

 

 

Expoziția va fi deschisă în perioada 5 - 23 martie 2017.

 

Vă așteptăm.

 

Ioan Crăciun

Director al Editurii Ars Docendi

Curator al Galeriei Arta

 

2017-03-02

Expozitie Mara Diaconu

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 4 februarie 2017, ora 11:30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de pictură și grafică „SIMFONIE” a artistei plastice Mara Diaconu. 

 

 

 

Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, secția grafică, absolventă a Facultății de Arte Plastice a Universității Al.I.Cuza” din Iași și a Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu” din București, Mara Diaconu este un nume de referință în arta plastică românească contemporană. Între anii 1990 și 2010 a fost profesor de grafică la Liceul de Arte Dinu Lipatti” din Pitești. De-a lungul timpului, a deschis numeroase expoziții în țară și în străinătate, având multe lucrări în patrimoniul unor instituții de cultură și în colecții private.

 

 

 

Expoziția va fi deschisă în perioada 4 februarie - 4 martie 2017.

 

 

 

Vă așteptăm!

 

 

 

Ioan Crăciun

 

Director al Editurii Ars Docendi

 

Curator al Galeriei Arta

2017-02-01
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.