Bogdan Petry - caricatură

Lumea mondenă sau cea politică furnizează din abundență subiecte caricaturistului Bogdan Petry. Expoziția prezentată publicului Câmpulungean este o dovadă clară a varietății  de personaje care populează prim-planul vieții pe plaiurile mioritice, așa că nu te poți minuna de apariția pe simeze a premierului sau a nu știu cărei dive, dar te poate surprinde capacitatea artistului de a  scoate în evidență detalii de caracter pe care subiecții încearcă să le mascheze.

Cea de-a opta expoziție a lui Bogdan Petry  la Câmpulung  a lăsat însă să se observe ilustratorul din el, personajele sale devenind brusc serioase dacă poartă numele Vlad Å¢epeș sau Rahan.

Bogdan Petry a promis publicului că, pentru cea de-a noua expoziție câmpulungeană subiecții vor fi locuitori ai orașului, în mod special cei care se află la conducere sau în opoziție, politicieni sau nu.

2011-07-19

Monumente istorice ale româniei

Două albume realizate în anul 1893 de fotograful Ioan Niculescu au fost scoase din arhive și readuse în atenția publicului larg de trei dintre cei mai pasionați căutători de informații legate de Câmpulung - Ioan Crăciun, Adrian Săvoiu și Gheorghe Chița. Lansarea celor două albume a făcut parte din manifestările dedicate Câmpulungului - Cetatea întemeietorilor de țară.

"Monumente istorice ale României - tipuri din județele Argeș și Muscel" este o colecție inedită de fotografii reprezentând Câmpulungul într-o epocă în care era considerat locul favorit pentru petrecerea  vacanțelor de către cei mai importanți nobili sau artiști din România.

"Modele de cusături pentru costume naționale române culese în județul Muscel" este o colecție impresionantă și foarte detaliată de broderii care se foloseau în decorarea costumului popular. Fotograf fiind, dar și apropiat al Casei Regale, Ioan Niculescu a strecurat în album și căteva fotografii de oameni purtând cu mândrie costumul popular printre acestea și o imagine cu regina Elisabeta.

2011-07-21

Maria Chirtoacă - Miraje

Scriitoarea Maria Chirtoacă a ales ca , al cincisprezecelea său volum de poezie să fie dedicat călătoriilor. "Miraje" este o rezentare plastică a unor țări vizitate.

La ceva timp după călătorie, amintirile se estompează,devenind senzații și sentimente, și tocmai aceste urme calde ale amintirilor sunt cuprinse în volumul de versuri.

Însoțite de ilustrații, versurile vorbesc despre clădiri, străzi, oameniși orașe fiind încercarea poetei de a-și atrage cititorul nu numai în lumea cuvintelor ci și în cea a pelerinului.

2011-07-20

Claudia Mușat -Texturi și colaje

Ne face plăcere să vă reamintim ca sambata 1 octombrie 2011, ora 11:00, la Galeria „Arta”  din Câmpulung Muscel, va avea loc vernisajul expozitiei texturi, colaj.
Expune Claudia Viorica Musat, membru U.A.P. Bucuresti, lect. dr. la Universitatea Nationala de Arte, Facultatea de Arte Decorative si Design, Bucuresti.
Din 1982 participa la majoritatea expozitiilor organizate de Uniunea Artistilor Plastici din Romania de anvergura nationala si internationala. Lucrarile artistei se afla in colectii particulare, muzee si galerii publice.

Prezinta criticul de arta Madalina Mirea.

2011-10-01

SĂVOIU – cronica unei familii din Muscel

  Sâmbătă 25 iunie, ora 11,  la Galeria „Arta” din Câmpulung,  va avea loc lansarea volumului

               SĂVOIU – cronica unei familii din Muscel, autor Adrian Săvoiu, apărut la Editura Ars Docendi - Universitatea din București, 2011.
Cartea prezintă istoria a cinci generații descendente din Moise,  fiul unui preot din Moeciu, care s-a stabilit în urmă cu aproape două sute de ani la Mălin (Bughea de Sus), lângă Câmpulung,și s-a căsătorit cu Stana, o fată din partea locului. Povestea vieții lor și a urmașilor acestora este urmărită până în zilele noastre pe baza documentelor descoperite în  arhive, dar și a informațiilor păstrate prin memoria membrilor familiei.
      Lansarea va fi însoțită de expoziția „Portul popular din Muscel în albumele lui Ioan Niculescu.Vor fi expuse fotografii și reporoduceri din albumele:
         Monumente istorice ale României. Tipuri din județele Argeș și Mușcel, anul 1893, ediție de Adrian Săvoiu, Editura Ars Docendi, 2011

      Modele de cusături pentru costume naționale române culese în județul Muscel, ediție de Ioan Crăciun, Editura Ars Docendi, 2010

 

2011-06-29

Traditii, dans si costum popular din tara mea

   Ne face placere sa va invitam sambata 11 mai 2011, ora 11, la Galeria Arta din Campulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expozitiei Traditii, dans si costum popular din tara mea .
   Expun membrii Cercului de pictura Culoare si Vis din Corbeni-Arges, coordonati de prof. Elena Stoica
    In expozitie vor fi expuse si lucrari ale copiilor de la:
 Gradinita cu Program Prelungit nr.3  Campulung-Muscel
      Coordonator prof. Cristina Ungureanu
 Scoala cu cls I-IV Gura Pravat
     Coordonator prof. Diana Leca
Scoala nr.1 Campulung-Muscel
     Coordonator prof. Clara Marinescu
 
Expozitia va fi deschisa in perioada 11.06-01.07.2011
 

2011-06-11
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.